Crema de zahar ars cu sampanie
PrinteazaCrema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, faina, sampanie.
- 1 lapte
- 6 ouă
- 12 linguri zahăr
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 1 lingură făină
- 1 ceaşcă şampanie
Mod de preparare:
Pui ouăle, 5 linguri zahăr, zahărul vanilat şi făina într-un castron şi amesteci cu grijă, să nu facă spumă. Torni încet laptele călduţ şi amesteci. La final, adaugi şampania.
Separat, pui într-o formă de guguluf restul de zahăr şi îl caramelizezi la foc iute. Răsuceşti cratiţa cu grijă, astfel încât să tapetezi cu caramel şi pereţii formei. Torni cu grijă amestecul de lapte şi ouă şi dai la cuptorul încălzit în prealabil, la foc mic, 30-40 de minute.
Răstorni crema abia după ce s-a răcit şi o serveşti cu sosul format.
Crema de zahar ars cu sampanie
Pofta buna!