Crema de zahar ars cu vanilie

Printeaza

Crema de zahar ars cu vanilie din: lapte integral, zahăr, păstaie vanilie, ouă, apa.

Crema_de_zahar_ars_cu_vanilie

Ingrediente:

  • 1 litru lapte integral
  • 150 g zahăr
  • 1 păstaie vanilie
  • 8 ouă
  • 300 g zahăr pentru caramel
  •  150 ml apa

 

Mod de preparare:

Cele 300 g zahăr şi apa se pun pe foc să se topească, se lasă să ajungă la o culoare aurie si apoi se scufundă vasul într-un alt vas cu apă rece.

Se toarnă apoi în forma de copt a cremei, având grijă ca şi pereţii formei să fie atinşi de caramel.

Laptele şi păstaia de vanilie tăiată în doua se pun pe foc fără să se fiarbă şi, între timp, ouăle cu zahărul se mixează. Se toarnă laptele cald.

Se amestecă si se toarnă peste caramelul răcit şi întărit. Se dă forma la cuptor fie sim­plă, pentru 40 de minute, fie la bain-marie, pentru aproximativ 60 de minute. Se lasă să se răcească si se scoate.

Crema de zahar ars cu vanilie

Crema_de_zahar_ars_cu_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.