Cremă de zahăr ars
PrinteazaCremă de zahăr ars
Ingrediente:
- 6 ouă
- 400 g zahăr tos
- un litru lapte dulce
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- 5 mandarine
- 4 cuişoare
- un sfert de linguriţă de pudră de scorţişoară
- o lingură de rom
- două linguri de zahăr brun
- 100 ml frişca
Preparare:
lntr-o cratiţă ce poate fi introdusă în cuptor se topesc 100 g zahăr la foc mic, ca să nu capete un gust amar. Se întinde zahărul pe pereţii cratiţei, apoi se lasă deoparte să se răcească. într-un vas se mixează ouăle împreună cu restul de zahăr tos, zahărul vanilinat şi se toarnă apoi în laptele călduţ.
Se amestecă, se toarnă compoziţia în cratiţă cu zahărul ars şi se introduce în cuptor. Se ţine la copt timp de 30-45 de minute la foc mediu sau până când s-a întărit. Se scoate cratiţă din cuptor şi se lasă să se răcească.
Separat se face un amestec din zahărul brun, romul, sucul mandarinelor, pudra de cuişoare şi cea de scorţişoară. Se pune la fiert şi se lasă la scăzut puţin. După ce s-a răcit 20 de minute, se toarnă peste frişca şi se mixează.
Pofta buna!
Arata delicios. N-am mai mancat crema de zahar ars de foarte mult timp.