Crema de zeamil cu sos de macese
PrinteazaCrema de zeamil cu sos de macese din: lapte, zahăr, zeamil, ouă, zahăr vanilat, frisca lichidă, sos de măceşe.
Ingrediente:
- 2,5 l lapte
- 200 g zahăr
- 100 g zeamil
- 10 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml frisca lichidă
- 250 g sos de măceşe
Mod de preparare:
Pudra de zeamil m dizolvă cu lapte rece şi se toarnă în laptele clocotind, îndulcind cu zahăr. Se fierbe 5 minute, amestecă continuu.
Se ia de pe foc şi, fierbinte, se adaugă zahărul vanilat şi puţin câte puţin din gălbenuşurile de ou, bătând bine, ca să nu se taie.
După răcire, se adaugă frişca bătută, se amestecă uşor şi se porţionează în compotiere. Se serveşte cu sos de măceşe.
Pofta buna!