Crema delicioasa cu cirese si vanilie
PrinteazaCrema delicioasa cu cirese si vanilie din: cireşe, zahar, zahar vanilat, lapte, zahar, oua, amidon, esenta de vanilie, sare.
Ingrediente:
- 500 g cireşe
- 3 linguri zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 40 g amidon
- 1 sticluţă esenţă de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Cureţi fructele de sâmburi şi le pui cu zahărul şi zahărul vanilat într-o crăticioară, la foc mic. Amesteci şi dai deoparte vasul, când sosul a căpătat consistenţă.
Freci amidonul cu gălbenuşurile şi un praf de sare. Torni puţin lapte fierbinte peste crema de gălbenuşuri, cât să poţi omogeniza amestecul.
Apoi, cu atenţie, încorporezi tot laptele. Pui vasul cu cremă la bain-marie şi amesteci până ce aceasta se îngroaşă. Dai deoparte, adaugi esenţa şi laşi să se răcească, apoi dai la frigider.
In momentul servirii, pui crema în pahare, iar deasupra sos de cireşe. Cireşele se pot înlocui cu vişine.
Pofta buna!