Crema delicioasa de dovleac
PrinteazaO reteta de crema delicioasa de dovleac din: dovleac, apa, sare, unt, ceapa, praz, sonsome de carne, piper alb, smantana si cubulete de paine prajite in unt.
- 1 kg dovleac
- 8 linguri apă
- 2 linguriţe sare
- 3 linguri unt
- 1 ceaşcă ceapă tăiată mărunt
- 1/2 ceaşcă cu partea albă a prazului tăiat mărunt
- 4 ceşti consomme de carne
- 1/2 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă piper alb proaspăt măcinat
- 1 ceaşcă smantână
- 1 ceaşcă cubuleţe de pâine prăjite în unt
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă, se taie în bucăţi, se spală şi se pune într-o oală cu opt ceşti de apă. Se adaugă sare şi se lasă să dea într-un clocot, se dă focul puţin mai mic şi se mai lasă o jumătate de oră. Se scoate şi se lasă să se scurgă bine de apă.
Ceapa şi prazul se pun la călit într-o formă, în unt, timp de cinci minute. Se adaugă consomme-ul şi se lasă câteva minute (două-trei) la foc foarte mic. Se ia vasul de pe foc şi conţinutul, după ce se răceşte un pic, se bate bine în mixer. Se adaugă dovleacul, cu piper, şi sare şi se bate în continuare.
Se pune totul din nou în oală, se dă într-un clocot şi se mai lasă la fiert două-trei minute. Se mai poate condimenta suplimentar, după gust, şi se ia după foc. Se adaugă smântână şi se serveşte cu pâinea prăjită în unt.
Poftă bună!