Crema delicioasa de portocale
PrinteazaO reteta de crema de portocale din: portocale, zahar, galbenusuri, vanilina, frisca, zeama si suc de lamaie.
Ingrediente:
- 3 portocale
- 100 g zahăr
- 5 gălbenuşuri
- 5 ouă
- 25 g vanilină
- 250 g frişcă
- 100 g zeamil
- sucul de la o lămâie
Mod de preparare:
Se rade coaja de la portocale şi se amestecă într-un vas cu zeama de la două portocale şi zeama de lămâie. Separat, se amestecă ouăle întregi, gălbenuşurile, zahărul, zeamilul dizolvat, frişca. Se adaugă coaja rasă de portocale amestecată cu sucul de lămâie şi portocale, se amestecă bine şi (vasul) se pune într-un alt vas cu apă fiartă aşezat pe foc. Se bate compoziţia cu un tel, până ce dă în clocot.
Se ia vasul de pe foc şi se bate în continuare până ce se răceşte complet. Se toarnă în cupe, se pune la frigider şi se serveşte cu feliile de portocală, tară pieliţe, şi sâmburi. Se poate orna cu frişcă bătută sau cu cubuleţe de banană, kiwi sau alt fruct exotic, în locul feliilor de portocală.
Poftă bună!