Cremă delicioasă de sparanghel

Printeaza

Cremă delicioasă de sparanghel din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare.

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel verde
  • 60 g unt
  • 1 linguriţă de făină
  • 2 l supă de legume
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri de smântână
  • 2 felii de pâine de toast
  • sare

 

Mod de preparare:

Treceţi sparanghelul sub un jet de apă rece, aruncaţi partea finală tare a tulpinei şi tăiaţi-l bucăţele.

Daţi-l în câteva clocote în apă cu puţină sare, scurgeţi-l şi lăsaţi-l deoparte. Intr-o cratiţă de mărime potrivită, topiţi 40 g unt şi turnaţi făina peste el.

Amestecaţi con­tinuu timp de 2 minute, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.

Turnaţi în cratiţă supa fierbinte, puţin câte puţin, continuând să amestecaţi. Când dă în clocot, adăugaţi bucăţelele de sparanghel opărite, lăsând deoparte câteva vârfuri pen­tru ornat.

Fierbeţi supa la foc foarte mic 40 de minute, amestecând des, ca să nu se prindă.

Intre timp, tăiaţi pătrăţele pâinea de toast prăjită şi rumeniţi-o puţin într-o tigaie cu res­tul de unt. într-un castronaş, bateţi bine găl­benuşul cu smântână, punând şi puţină sare.

Luaţi de pe foc cratiţa şi mixaţi preparatul până obţineţi o compoziţie mai curând subţi­re, la care adăugaţi joul bătut cu smântână. Amestecaţi energic cu un tel, să se omoge­nizeze bine toate ingredientele.

Turnaţi crema în castronele, ornaţi-le cu vâr­furile de sparanghel păstrate şi cu câteva crutoane. Serviţi supa fierbinte ori călduţă.

 

Cremă delicioasă de sparanghel

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.