Cremă din cartofi şi branză
PrinteazaO reteta de crema din cartofi si branza din: branza telemea, cartofi, smantana, galbenusuri de ou, unt, sare si piper.
- 600 g cartofi
- 225 g brânză telemea
- 300 ml smântână
- 3 gălbenuşuri de ou
- unt (pentru tavă)
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se pun într-o oală. Se acoperă cu apă rece. Se adaugă sare. Se lasă să fiarbă 30 de minute, apoi se scurg.
Se dau prin mixerul de legume, iar piu- reul obţinut se pune într-o salatieră. Se pune smântână pe foc mic, să dea în fiert. în acest timp, se taie brânza în bucăţi mici. Se ia smântână de pe foc şi se adaugă brânza. Se amestecă până când se topeşte şi se încorporează.
Se adaugă smântână, brânza şi gălbenuşurile de ou în piureul de cartofi şi se amestecă bine. Se adaugă sare şi piper. Se repartizează amestecul în şase boluri unse cu unt.
Se aşază bolurile pe bain mărie şi se lasă la fiert timp de 15 minute. Se serveşte imediat. Se serveşte ca aperitiv sau drept garnitură la preparate din carne roşie.
Poftă bună!