Crema din migdale

Printeaza

Crema din migdale din: ulei, unt, zahar, migdale, foi de gelatina, smantana si lichior de portocale sau Brandy.

Ingrediente:Crema_din_migdale

  • o ceaşcă cu ulei
  • 1 lingură bună cu unt netopit
  • 100 g zahăr
  • 100 g migdale tocate
  • 4 foi de gelatină
  • 200 ml smântână
  • 3 linguri cu lichior de portocale sau Brandy

 

Mod de preparare:

Ungeţi o tavă cu ulei. Intr-o tigaie, separat, topiţi untul în care adăugaţi apoi zahărul, amestecând mereu, şi când acesta devine maroniu deschis, puneţi migdalele amestecând mereu cu o spatulă din lemn.

Intindeţi compoziţia respectivă în tava unsă cu ulei, lăsaţi-o să se răcească, apoi zdrobiţi-o fin.

Muiaţi foile de gelatină în apă rece până când acestea se umflă.

Combinaţi două linguri de smântână cu Brandy sau lichior de portocale, puneţi vasul pe foc domol şi când acestea se înfierbântă, închideţi focul.

Luaţi gelatina din apă şi lăsaţi-o să se dizolve în smântână caldă. Restul de smântână combinaţi-o cu masa de migdale şi cu gelatina topită.

Puneţi crema de migdale în patru pahare, decoraţi cu fursecuri şi puţină frişcă.

 

 

Crema din migdale

Crema_din_migdale

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Crema de migdale cu miere

Crema de migdale cu miere din: migdale, sare de mare, miere. Ingrediente: 2 căni de migdale prăjite 1 linguriță sare de mare 2 linguri miere         Mod de preparare: Puneți migdalele într-un blender și maruntiti. Transferati într-un borcan. Se adauga sare și miere si se amesteca. Dati la frigider inainte de servire. […]

 

Prăjitură cu foi şi miere

Prajitura cu crema de miere si migdale

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.