Crema din migdale din: ulei, unt, zahar, migdale, foi de gelatina, smantana si lichior de portocale sau Brandy.
Ingrediente:
o ceaşcă cu ulei
1 lingură bună cu unt netopit
100 g zahăr
100 g migdale tocate
4 foi de gelatină
200 ml smântână
3 linguri cu lichior de portocale sau Brandy
Mod de preparare:
Ungeţi o tavă cu ulei. Intr-o tigaie, separat, topiţi untul în care adăugaţi apoi zahărul, amestecând mereu, şi când acesta devine maroniu deschis, puneţi migdalele amestecând mereu cu o spatulă din lemn.
Intindeţi compoziţia respectivă în tava unsă cu ulei, lăsaţi-o să se răcească, apoi zdrobiţi-o fin.
Muiaţi foile de gelatină în apă rece până când acestea se umflă.
Combinaţi două linguri de smântână cu Brandy sau lichior de portocale, puneţi vasul pe foc domol şi când acestea se înfierbântă, închideţi focul.
Luaţi gelatina din apă şi lăsaţi-o să se dizolve în smântână caldă. Restul de smântână combinaţi-o cu masa de migdale şi cu gelatina topită.
Puneţi crema de migdale în patru pahare, decoraţi cu fursecuri şi puţină frişcă.
Crema de migdale cu miere din: migdale, sare de mare, miere. Ingrediente: 2 căni de migdale prăjite 1 linguriță sare de mare 2 linguri miere Mod de preparare: Puneți migdalele într-un blender și maruntiti. Transferati într-un borcan. Se adauga sare și miere si se amesteca. Dati la frigider inainte de servire. […]
Prajitura cu crema de miere si migdale din: faina, unt, apa, sare. migdale, miere, smantana, oua, lapte, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină de grâu 150 g unt 1 pahar apă sare Crema: 10 linguri migdale 5 linguri miere 3 linguri smântână 2 ouă 2 pahare lapte dulce zahăr pudră Mod de preparare: Din faină, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.