Crema de dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de crema cu: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, morcovi, telina, sare, smantana, unt, patrunjel.

Ingrediente:Crema_de_dovleac

  • 1 dovleac potrivit
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • sare
  • 3-4 linguri cu smân­tână
  • 2 linguri cu unt
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Curăţă dovleacul, fă-l cubuleţe şi lasă-l să se înăbuşe într-o lingură cu unt îm­preună cu ceapa tăiată mărunt. Presară un praf de sare şi adaugă car­tofii cubuleţe, morcovii şi ţelina tăiate mărunt. Acoperă cu apă şi lasă să fiarbă la foc mic.

Când sunt fierte toate legumele, trece- le printr-o sită deasă sau zdrobeşte-le cu blenderul.

Crema astfel obţinută amestec-o uşor cu restul de unt şi smântână. Subţiază cu zeama în care au fiert legumele şi lasă să dea într-un clocot.

Serveşte cu verdeaţă tocată fin şi semin­ţe de dovleac rumenite şi zdrobite.

Crema de dovleac

Crema_de_dovleac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.