Crema de dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de crema cu: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, morcovi, telina, sare, smantana, unt, patrunjel.
- 1 dovleac potrivit
- 4 cartofi
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- sare
- 3-4 linguri cu smântână
- 2 linguri cu unt
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul, fă-l cubuleţe şi lasă-l să se înăbuşe într-o lingură cu unt împreună cu ceapa tăiată mărunt. Presară un praf de sare şi adaugă cartofii cubuleţe, morcovii şi ţelina tăiate mărunt. Acoperă cu apă şi lasă să fiarbă la foc mic.
Când sunt fierte toate legumele, trece- le printr-o sită deasă sau zdrobeşte-le cu blenderul.
Crema astfel obţinută amestec-o uşor cu restul de unt şi smântână. Subţiază cu zeama în care au fiert legumele şi lasă să dea într-un clocot.
Serveşte cu verdeaţă tocată fin şi seminţe de dovleac rumenite şi zdrobite.
Crema de dovleac
Pofta buna!