Crema cu dulceata de cirese

Printeaza

Crema cu dulceata de cirese din: lapte de cocos, lapte, frisca, tapioca, zahar tos, nuca de cocos, caise, afine, dulceata de cirese, zahar vanilinat, sare, miez de nuca, menta, fistic.

Ingrediente:Crema_cu_dulceata_de_cirese

  • 250 ml lapte de cocos
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 125 g tapioca
  • 100 g zahar tos
  • 30 g nuca de cocos
  • 50 g migdale
  • 200 g caise
  • 100 g afine
  • un borcan dulceata de cirese
  • zahar vanilinat
  • 3 g sare
  • 50 g miez de nuca
  • menta
  • fistic

 

Mod de preparare:

Laptele de cocos, laptele dulce, frişca lichidă, sarea şi zahărul tos se pun la fiert împreună cu tapioca.

După ce tapioca a fiert, se ia oala de pe foc, se adaugă nuca de cocos, caisele curăţate de pieliţă şi pasate. Se presară două pliculeţe zahăr vanilinat, se amestecă totul şi se lasă să se răcească cinci minute.

In castronele se pun o parte din afine, puţină dulceaţă de cireşe, miezul de nucă şi migdalele tocate mărunt. Se presară menta tocată după gust şi se toarnă budinca.

Se lasa sa se raceasca complet budinca, apoi se introduce castronelele la rece pentru circa o ora.

Se scot din frigider, se pune in fiecare castron cate o lingura cu dulceata, se presara afinele ramase si se servesc imediat.

In lipsa laptelui de cocos se poate folosi lapte dulce de vaca.

Crema cu dulceata de cirese

Crema_cu_dulceata_de_cirese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.