Crema englezeasca de zahar ars
PrinteazaO reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie.
- 2 oua
- 2 galbenusuri
- 2 lingurite zahar pudra
- 1/2 lingurite extract de vanilie
- 300 ml lapte
- sare
pentru zaharul caramelizat:
- 3,5 linguri zahar
- o lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
Pentru pregatirea carameli se pune zaharul in tigaie, se toarna suc de lamaie si 5 linguri de apa rece. Se fierbe, amestecand, la un foc foc mediu pana siropul devine maro-deschis. Se toarna intr-o forma cu volumul de 600 ml.
Se agita forma cu miscari circulare, ca sa se distribuie uniform zaharul caramelizat pe suprafata interioara. Se pune ouale si galbenusuri intr-un castron, se adauga zaharul pudra, extract de vanilie, un pic de sare si se amesteca un o lingura de lemn pana se obtine o masa omogena.
Se toarna lapte intr-o craticioara, se incalzeste un pic, si se toarna amestecand continuu, in amestecul de ou. Crema se da prin site intr-un cas aparte. Se toarna crema obtinuta in forma de crema de zahar ars, se acopera cu hartie pergament.
Se pune intr-o forma mai mare, in care se toarna apa fierbinte, pana la jumatatea peretilor. Se pune in cuptorul incalzit pana la 170C si se lasa o ora. Crema de zahar ars se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se pune un platou pe forma si se rastoarna continutul formei pe platou. Crema de zahar ars se poate servi calda sau rece.
Crema englezeasca de zahar ars
Pofta buna!