Crema de fasole galbena
PrinteazaCrema de fasole galbena din: cartofi, fasole, lapte, usturoi, pudra de nucsoara, smantana, ardei iute, ceapa, unt, ulei, sare, piper, marar, parmezan, crutoane cu marar.
- 3 cartofi
- 800 g fasole alba pastai
- 400 ml lapte
- doi catei de usturoi
- 2 g pudra de nucsoara
- 100 ml smantana
- doi ardei iuti
- un ardei gras
- doua cepe
- 20 g unt
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- marar
- 50 g parmezan
- crutoane cu marar
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Fasolea se curăţă, se spală, se taie bucăţi mici şi se pune într-un bol.
Ardeiul gras şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie bucăţi.
Intr-o cratiţă se încinge untul, se pun legumele şi se călesc zece minute. Se fierb doi litri de apă într-o oală, se pun legumele călite, se condimentează şi se fierb 20 de minute sau până se înmoaie.
Se iau de pe foc, se pasează cu un blender, se adaugă pudra de nucşoară, uleiul de măsline, usturoiul pisat şi laptele dulce.
Se fierbe supa obţinută încă zece minute la foc mic, apoi se lasă să se răcească zece minute.
Ardeii iuţi se spală, se taie rondele subţiri şi se pun în castronele. Se toarnă deasupra supă, se pune în mijlocul fiecărui castronel puţină smântână, se presară cu mărar tocat şi se serveşte imediat.
Crema de fasole galbena
Pofta buna!