Cremă de fasole neagră şi şofran

Printeaza

Crema de fasole neagra si sofran din: fasole neagra, orez, parmezan, smantana, supa de carne, hasma, sofran, morcov, tulpina de telina, gulie, rosii, vin alb, vin rosu, usturoi, rozmarin, cerneala de sepie, unt, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:

  • 150 g fasole neagră
  • 40 g orez
  • 25 g parmezan ras
  • 5 cl smântână
  • 11 supă de carne
  • 1 haşmă
  • 1 vârf de cuţit de pistil de şofran
  • 1/2 morcov
  • 1 tulpină de ţelină
  • 50 g gulie
  • 2 roşii mici, coapte
  • 2 linguri de vin alb
  • 2 linguri de vin roşu
  • 1-1/2 căţel de usturoi
  • 1 rămurică de rozmarin
  • 1 pliculeţ de cerneală de sepie
  • 10 g unt
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi la înmuiat fasolea 8 ore, apoi fierbe- ţi-o circa 1 oră şi 15 minute în trei pahare de apă rece. Puneţi sare spre sfârşit.

Căliţi într-o cratiţă cu un fir de ulei jumătate de haşmă şi jumătate de căţel de usturoi to­cate.

Adăugaţi ţelină şi morcov tăiate bucă­ţele, amestecaţi şi mai puneţi roşiile tăiate cubuleţe şi fasolea fiartă şi scursă

. Stropiţi cu vin roşu, lăsaţi-l să se evapore, apoi tur­naţi zeama în care a fiert fasolea şi două sau trei pahare de supă de carne.

Fierbeţi totul cam o oră, după care pasaţi bine cu mixerul, încorporând cerneala de sepie şi, în cele din urmă, rozmarinul tocat şi usturo­iul necurăţat (ulterior va fi aruncat) pe care în prealabil le-aţi călit în 2 linguri de ulei.

între timp, rumeniţi haşma rămasă, tocată, cu trei linguri de ulei. Adăugaţi orezul, şofranul şi gulia tăiată cubuleţe, amestecaţi, stro­piţi cu vinul alb şi lăsaţi-l să se evapore.

Mai adăugaţi două pahare de supă şi smântână şi daţi în clocot.

Mixaţi totul cu parmezan şi unt, apoi treceţi prin sită crema obţinută. Faceţi porţii în farfurii adânci din crema de fasole, după care turnaţi foarte uşor un fir de cremă de şofran desenând o spirală.

 

Cremă de fasole neagră şi şofran

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.