Cremă fină cu banane
PrinteazaO reteta de crema fina cu banane din: banane, frisca, branza ricotta, miere, lamaie, scortisoara si esenta de vanilie.
- 6-8 banane
- 300 g frişcă
- 200 g brânză ricotta
- o lingură miere
- 2-3 picături lămâie
- o linguriţă scorţişoară
- o esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă, pentru început, brânza ricotta cu vanilia şi cu un praf de scorţişoară. Se adaugă mierea şi se încorporează uşor ca să nu se lase. Se bate frişca şi se combină cu ricotta.
Se lasă la rece, acoperită cu folie de plastic. Crema obţinută trebuie să fie tare şi să nu se întindă în bol.
Se curăţă bananele de coajă, se taie cu un cuţit din plastic şi se pasează cu blenderul. Se adaugă 2-3 picături de lămâie pentru a le păstra culoarea.
Se amestecă bananele cu crema de frişcă şi ricotta şi se toarnă în cupe. Se ornează cu scorţişoară si felii de banane.
Cremă fină cu banane
Pofta buna!