Cremă fină de branză
PrinteazaO reteta delicioasa de crema fina de branza din: branza de vaci, branza de oaie, smantana, lapte, unt, oua, faina, sare.
- 300 g brânză de vaci
- 80 g telemea de oaie
- 120 g smântână
- 1 pahar cu lapte
- 100 g unt
- 3 ouă
- 2 linguri cu făină
- sare
Mod de preparare:
Pregăteşte un sos alb din 60 g de unt, două linguri cu făină şi lapte. Sosul astfel obţinut, toarnă-l peste brânza de vaci stoarsă şi zdrobită cu furculiţa şi telemeaua dată pe râzătoare.
Incorporează smântână şi ouăle bătute cu un praf de sare. Toarnă compoziţia în forme de yena unse cu restul de unt.
Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. O poţi servi ca atare, caldă sau rece, sau cu puţin parmezan ras deasupra şi fructe confiate.
Cremă fină de branză
Pofta buna!