Cremă cu frişca
PrinteazaO reteta delicioasa de crema cu frisca din: galbenusuri, zahar, frisca lichida, pasta de vanilie si fructe de padure.
- 5 galbenusuri
- 100 g zahar
- 500 ml frisca lichida
- 1 pastaie de vanilie
- fructe de padure pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă cele două tipuri de zahăr, migdalele măcinate, făina şi scorţişoara. Se adaugă cele două albuşuri şi se amestecă bine, până se omogenizează.
Pe masa presărată cu faină se întinde aluatul cu sucitorul şi se decupează inimioare cu ajutorul formelor speciale.
Toate fursecurile se pun în tava de la cuptor tapetată cu hârtie specială de copt si se da la cuptor la foc mic pentru circa o ora.
Dupa ce este gata, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se da la rece pentru doua ore.
Se serveste cu fructe de padure proaspete si cu frunze de menta, in forma in care le-ai copt.
Cremă cu frişca
Pofta buna!