Crema glasata cu fructe
PrinteazaCrema glasata cu fructe din: oua, unt, ciocolata, cacao, zahar, caise, stafide, coniac, ciocolata, unt, miere.
- 5 oua
- 200 gr. unt
- 150 gr. ciocolata
- 2 linguri cacao
- 100 gr. zahar tos
- 2 caise
- 1 lingura stafide
- 4 linguri coniac
Ingrediente sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere.
Mod de preparare:
Taiati caisele cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa se imbibe bine si sa se umfle, circa 1 ora.
Ungeti cu unt o tava de chec si pudrati-o usor cu cacao. Topiti ciocolata cu 2 linguri de apa pe bain-marie. Amestecati bine si lasati-o sa se raceasca.
Bateti untul cu zaharul pana ce devine spumos; incorporati ciocolata calduta si galbenusurile – unul cate unul. Cand amestecul este neted, adaugati caisele si stafidele.
Bateti bine albusurile si incorporati-le usor in amestecul precedent.
Turnati crema astfel obtinuta in tava de chec, acoperiti-o cu o foaie de plastic si tineti-o 6 ore la congelator. Separat, preparati sosul in felul urmator: topiti 100 gr. ciocolata cu 4 linguri de apa si cu mierea pe bain-marie.Luati vasul de pe foc si adaugati 20 gr. unt.
Scoateti crema din frigider, rasturnati-o pe un platou, presarati deasupra cacao.
Serviti-o rece, cu sosul de ciocolata alaturi.
Pofta buna!