Crema glasata cu fructe

Printeaza

Crema glasata cu fructe din: oua, unt, ciocolata, cacao, zahar, caise, stafide, coniac, ciocolata, unt, miere.

Ingrediente:Crema glasata cu fructe

  • 5 oua
  • 200 gr. unt
  • 150 gr. ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr. zahar tos
  • 2 caise
  • 1 lingura stafide
  • 4 linguri coniac

Ingrediente  sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere.

 

Mod de preparare:

Taiati caisele cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa se imbibe bine si sa se umfle, circa 1 ora.

Ungeti cu unt o tava de chec si pudrati-o usor cu cacao. Topiti ciocolata cu 2 linguri de apa pe bain-marie. Amestecati bine si lasati-o sa se raceasca.

Bateti untul cu zaharul pana ce devine spumos; incorporati ciocolata calduta si galbenusurile – unul cate unul. Cand amestecul este neted, adaugati caisele si stafidele.

Bateti bine albusurile si incorporati-le usor in amestecul precedent.

Turnati crema astfel obtinuta in tava de chec, acoperiti-o cu o foaie de plastic si tineti-o 6 ore la congelator. Separat, preparati sosul in felul urmator: topiti 100 gr. ciocolata cu 4 linguri de apa si cu mierea pe bain-marie.Luati vasul de pe foc si adaugati 20 gr. unt.

Scoateti crema din frigider, rasturnati-o pe un platou, presarati deasupra cacao.

Serviti-o rece, cu sosul de ciocolata alaturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.