Cremă hategana de fasole boabe cu ciuperci şi costiţă afumată
PrinteazaCremă hategana de fasole boabe cu ciuperci şi costiţă afumată
- 300 g fasole boabe
- 100 g costiţă afumată
- 300 g ciuperci
- 2 cepe
- sare
- piper
- 60 g unt
- 2 l apă
- 1 l supă
- 2 legături mărar
- 3 linguri smîntînă
- 1 foaie dafin
- 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe 10 minute (după ce a stat în apă cîteva ore), se strecoară şi se pune din nou la fiert cu apă fierbinte, apoi se pune supa şi 1 foaie dafin.
După ce fasolea a fiert se dă prin sită fină şi în ea se pune costiţa tăiată julien, ciupercile spălate bine, tăiate şi sotate cu ceapa tocată in unt.
Se mai fierbe circa 10 minute şi se termină cu smantană.
Pofta buna!