Cremă imbracată in ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de crema imbracata in ciocolata din: oua, zahar, migdale, esenta de migdale, lapte, ciocolata amaruie si coacaze rosii.
- 2 ouă
- 60 g zahăr
- 60 g migdale decojite
- câteva picături de esenţă de migdale
- 4 dl lapte
- 50 g ciocolată amăruie
- 4 rămurele cu coacăze roşii
Mod de preparare:
Cu robotul de bucătărie, tocaţi foarte fin migdalele, păstrând câteva întregi; încălziţi laptele într-o oală mică. Amestecaţi într-o cratiţă un ou întreg şi un gălbenuş cu zahărul, adăugaţi migdalele mărunţite, câteva picături de esenţă de migdale şi laptele, turnându-l puţin câte puţin, fără să vă opriţi din amestecat.
Puneţi crema pe aragaz la foc potrivit şi fierbeţi-o circa 5 minute, amestecând până se îngroaşă. Luaţi-o de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Rupeţi bucăţele ciocolata şi topiţi-o în bain- marie la foc mic. Cu o pensulă, ungeţi interiorul a patru pahare cu o parte din ciocolată şi puneţi-le în frigider.
Când îngheaţă ciocolata, turnaţi crema în pahare şi puneţi-le din nou în frigider până vine momentul să le aduceţi la masă. Turnaţi ciocolata rămasă pe o foaie de hârtie de cuptor şi, cu o paletă, întindeţi o fâşie groasă cam de 1 mm.
Puneţi deasupra cele patru migdale întregi, la distanţă regulată, şi băgaţi iar la frigider, să se întărească. Cu puţin înainte de a servi, tăiaţi ciocolata în jurul migdalelor aşa încât să obţineţi dreptunghiuri oarecum egale, pe care aşe- zaţi-le pe suprafaţa cremei alături de coacăze.
Cremă imbracată in ciocolata
Poftă bună!