Cremă imbracată in ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de crema imbracata in ciocolata din: oua, zahar, migdale, esenta de migdale, lapte, ciocolata amaruie si coacaze rosii.

Ingrediente:Cremă imbracată in ciocolata

  • 2 ouă
  • 60 g zahăr
  • 60 g migdale decojite
  • câteva picături de esenţă de migdale
  • 4 dl lapte
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 4 rămurele cu coacăze roşii

 

Mod de preparare:

Cu robotul de bucătărie, tocaţi foarte fin migdalele, păstrând câteva întregi; încălziţi laptele într-o oală mică. Amestecaţi într-o cratiţă un ou întreg şi un gălbenuş cu zahă­rul, adăugaţi migdalele mărunţite, câteva picături de esenţă de migdale şi laptele, turnându-l puţin câte puţin, fără să vă opriţi din amestecat.

Puneţi crema pe aragaz la foc potrivit şi fierbeţi-o circa 5 minute, amestecând până se îngroaşă. Luaţi-o de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Rupeţi bucăţele ciocolata şi topiţi-o în bain- marie la foc mic. Cu o pensulă, ungeţi interio­rul a patru pahare cu o parte din ciocolată şi puneţi-le în frigider.

Când îngheaţă ciocolata, turnaţi crema în pahare şi puneţi-le din nou în frigider până vine momentul să le aduceţi la masă. Turnaţi ciocolata rămasă pe o foaie de hâr­tie de cuptor şi, cu o paletă, întindeţi o fâşie groasă cam de 1 mm.

Puneţi deasupra cele patru migdale întregi, la distanţă regulată, şi băgaţi iar la frigider, să se întărească. Cu puţin înainte de a servi, tăiaţi ciocolata în jurul migdalelor aşa încât să obţineţi dreptunghiuri oarecum egale, pe care aşe- zaţi-le pe suprafaţa cremei alături de coacăze.

Cremă imbracată in ciocolata

Cremă imbracată in ciocolata

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.