Crema la pahar
PrinteazaCrema la pahar din: crema de branza, miere, vanilie, oua, zahar, unt, lamaie, mure.
Pentru crema albă:
- 200 g cremă de brânză
- 2 linguri de miere
- esenţă de vanilie
Pentru crema de lămâie:
- 2 gălbenuşuri
- 2 ouă întregi
- 110 g zahăr
- 150 g unt
- 125 ml zeamă de lămâie
- coaja rasă de la o lămâie
- mure (alte fructe acrişoare)
Mod de preparare:
Pentru crema de lămâie, mixează la robot zahărul cu coaja rasă de lămâie, adaugă zeama de lămâie, ouăle întregi şi gălbenuşurile. Pune compoziţia într-un vas pe baie de abur şi amestecă până se îngroaşă.
Lasă la răcorit, apoi adaugă treptat untul rece tăiat cubuleţe.
Pentru crema albă, bate energic crema de brânză cu mierea. Adaugă, după preferinţă, esenţă de vanilie sau conţinutul unei păstăi.
Montează desertul în pahar, aşezând alternativ cremă albă, cremă de lămâie si mure.
Crema la pahar
Pofta buna!