Crema la pahare cu frisca

Printeaza

Crema la pahare cu frisca

Crema la pahare cu frisca

Ingrediente:

  • 3 căni cu lapte rece
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 50 g unt
  • stafide
  • nuci tăiate
  • vişine din vişinată
  • puţină esenţă de rom sau de migdale

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă amesteci făina, zahărul, cacao şi peste toate acestea torni laptele puţin câte puţin, amestecând ca să nu se transforme în cocoloaşe.

Dai cratiţa la foc (dacă ai, pune şi o tablă dedesubtul ei) şi amesteci mereu cu un tel până începe să fiarbă, lei cratiţa de pe foc şi o laşi să se răcească.

Adaugi untul şi amesteci din nou foarte bine. Pui şi nucile, stafidele, vişinele. Torni crema în cupe sau nahare. Ornezi cu friscă si dai la rece.

Crema la pahare cu frisca

Crema la pahare cu frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.