Cremă de lămaie cu ananas

Printeaza

Cremă de lămaie cu ananas

Ingrediente:

  • 750 g brânză de vaci
  • 200 g zahăr tos
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 400 ml frişca
  • 10 g gelatină
  • o cutie de ananas
  • două lămâi
  • 50 g nucă de cocos
  • două fire de mentă
  • biscuiţi cu cocos
  • pudră de scorţişoară

 

Preparare:

Cremă de lămaie cu ananas: Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece, se încălzeşte la foc mic şi se lasă până când sa dizolvat.

Lămâile se spală, se şterg cu un şervet, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează ca să se obţină sucul.

Brânza de vaci se pune într-un vas mai mare, se amestecă bine cu zahărul tos şi zahărul vanilat până când devine ca o pastă fină.

Se adaugă gelatina răcită, frişca mixată separat, nuca de cocos, sucul şi coaja rasă de la lămâie.

Feliile de ananas se scot din cutie, se taie mărunt şi se pun într-o strecurătoare ca să se scurgă de sirop.

Se aşază peste crema de brânză împreună cu menta spălată şi tocată fin. Se amestecă, se pune în cupe şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna crema de lamiae. In desert simplu si gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.