Crema de lamaie
PrinteazaO reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si zahar fin.
- zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite
- 120 g unt
- 4 oua batute
- 450 g de zahar fin
Mod de preparare:
Coaja rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun la bain-marie, într-un vas termorezistent, având grijă ca fundul vasului să nu atingă apa care fierbe.
Se amestecă cu o lingură de lemn până când compoziţia se îngroaşă şi formează un strat gros pe dosul lingurii.
Dacă temperatura este prea ridicată, ouăle vor începe să se coacă. Crema se lasă la răcit, apoi se pune la frigider.
Dacă nu se foloseşte timp de o săptămână, se păstrează în frigider, în borcane sterilizate, închise ermetic.
Crema de lamaie
Pofta buna!