Crema de lapte cu aroma de vanilie din: lapte, oua, faina, zahar, zahar vanilat.
Ingrediente:
1/2 l lapte
4 ouă
1 linguriţă făină
5 linguri zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
Mod de preparare:
In laptele călduţ topeşti zahărul. Când laptele s-a răcit, îl amesteci cu ouăle, zahărul vanilat şi făina. Baţi bine cu telul, să nu se formeze cocoloaşe.
Torni acest amestec într-o cratiţă de mărime potrivită. Aşezi crăticioara într-o altă cratiţă cu apă caldă, dar în aşa fel ca apa caldă să ajungă numai până la jumătatea crăticioarei.
Dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute. Introduci în cremă un pai uscat. Dacă paiul scos rămâne curat, crema este gata. Scoţi crema din cuptor şi o laşi să se răcească în apa în care a fiert.
Inainte de a servi, cu un cuţit desprinzi uşor crema de marginile cratiţiei şi o răstorni pe o farfurie întinsă.
Tort cu crema de lapte si gris din: faina, zahar, drojdie, unt, oua, sare, lapte, gris, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide, lamaie. Ingrediente: 275 g făină 100 g zahăr 1/2 cubuleţ drojdie 90 g unt 2-3 ouă sare Pentru cremă: 1 I lapte 75 g unt 100 g griş 250 g zahăr zahăr vanilat 4 […]
Rulada cu crema de lapte si fructe de padure din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, lapte, unt, amidon de porumb, esenta de vanilie, frisca, fructe de padure, capsune, zahar pudra si sirop din compot. Ingrediente: Pentru blat: 5 oua 130g zahar 120g faina coaja rasa de la 1 lamaie Pentru crema de lapte: 1/2 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.