Cremă de lapte cu busuioc

Printeaza

O reteta de crema de lapte cu busuioc din: lapte, galbenusuri, zahar, amidon si busuioc.

Ingrediente:Cremă de lapte cu busuioc

  • 500 g ml lapte integral
  • 50 ml lapte condensat
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 25 g amidon
  • 6 frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Încălzeşte laptele, pune frunzele de busuioc bine spăla¬te în prealabil şi lasă-le să se infuzeze cel puţin 2 ore; strecoară-1 şi pune-1 din nou pe foc. Bate gălbenuşurile cu zahărul şi încorporează amido¬nul. Toarnă treptat laptele fierbinte peste compoziţia de ouă, amestecând continuu cu un tel, apoi adaugă laptele condensat.

Pune compoziţia pe foc mediu şi las-o să se îngroaşe 2 minute, amestecând continuu cu telul. Ai grijă să nu clocotească.

Pune crema într-un castron şi las-o să se răcească. Serveşte-o foarte rece, după ce ai lăsat-o cel puţin o oră în frigider. Poţi servi crema cu dulciuri pe bază de fructe uscate.

Cremă de lapte cu busuioc

Cremă de lapte cu busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.