Cremă de lapte cu busuioc
PrinteazaO reteta de crema de lapte cu busuioc din: lapte, galbenusuri, zahar, amidon si busuioc.
- 500 g ml lapte integral
- 50 ml lapte condensat
- 2 galbenusuri
- 1 lingura zahar
- 25 g amidon
- 6 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Încălzeşte laptele, pune frunzele de busuioc bine spăla¬te în prealabil şi lasă-le să se infuzeze cel puţin 2 ore; strecoară-1 şi pune-1 din nou pe foc. Bate gălbenuşurile cu zahărul şi încorporează amido¬nul. Toarnă treptat laptele fierbinte peste compoziţia de ouă, amestecând continuu cu un tel, apoi adaugă laptele condensat.
Pune compoziţia pe foc mediu şi las-o să se îngroaşe 2 minute, amestecând continuu cu telul. Ai grijă să nu clocotească.
Pune crema într-un castron şi las-o să se răcească. Serveşte-o foarte rece, după ce ai lăsat-o cel puţin o oră în frigider. Poţi servi crema cu dulciuri pe bază de fructe uscate.
Cremă de lapte cu busuioc
Pofta buna!