Cremă de lapte

Printeaza

Crema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 40 g faina alba
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 100 g sunca feliata
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cremă de lapte: Incălzeşte laptele într-o crăticioară. Topeşte untul într-o tigaie, adaugă faina pusă în ploaie, amestecând continuu, sărează după gust şi încorporează compoziţia în laptele fierbinte.

Amestecă cu o lingură sau cu telul până când obţii un sos bechamel clasic, semilichid.

Spală şi taie dovleceii cubuleţe şi căleşte-le într-o tigaie neaderentă cu puţin ulei, împreună cu usturoiul zdrobit.

Sărează şi piperează, apoi pune dovleceii în sosul bechamel cald împreună cu şunca tăiată cubuleţe.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.