Cremă de lapte
PrinteazaCrema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 40 g faina alba
- 2 dovlecei (zucchini)
- 100 g sunca feliata
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cremă de lapte: Incălzeşte laptele într-o crăticioară. Topeşte untul într-o tigaie, adaugă faina pusă în ploaie, amestecând continuu, sărează după gust şi încorporează compoziţia în laptele fierbinte.
Amestecă cu o lingură sau cu telul până când obţii un sos bechamel clasic, semilichid.
Spală şi taie dovleceii cubuleţe şi căleşte-le într-o tigaie neaderentă cu puţin ulei, împreună cu usturoiul zdrobit.
Sărează şi piperează, apoi pune dovleceii în sosul bechamel cald împreună cu şunca tăiată cubuleţe.
Pofta buna!