Crema de Castane cu Ciocolată și Vanilie din: castane, ciocolata neagra, lapte, sare, extract de vanilie, zahar, unt nesarat. Ingrediente: 500g castane 200g ciocolată neagră (cu un conținut de cacao de cel puțin 70%) 1 pahar de lapte 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță extract de vanilie 3 lingurițe zahăr (sau alt […]
Cremă de mango cu ananas
PrinteazaCremă de mango cu ananas din: lapte, zahra, amidon, galbenus, ananas, mango, coacaze rosii, sare, zahar vanilat, rom, frisca, migdale, fistic.
Ingrediente:
- un litru de lapte dulce
- 180 g zahăr tos
- o lingură cu amidon alimentar
- 6 gălbenuşuri
- un ananas proaspăt
- două bucăţi de mango
- 200 g coacăze roşii
- sare
- 3 pliculeţe zahăr vanilinat
- o lingură cu rom
- frişcă
- migdale
- fistic
Mod de preparare:
Laptele rece se amestecă bine cu zahărul tos şi cu sarea până se dizolvă zahărul.
Se adaugă gălbenuşurile şi se pun la fiert la bain-marie.
Se lasă să fiarbă şi, când au dat în clocot, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă.
Se amestecă compoziţia din când în când cu un tel şi se lasă pe foc până se îngroaşă.
Se toarnă în cupe sau în căni pentru desert şi se lasă să se răcească.
Ananasul şi mango se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se pun într-un bol.
Peste ele se presară zahărul vanilinat şi romul, se amestecă şi se lasă să stea 30 de minute la rece, acoperite cu folie alimentară.
Se scurg de sucul lăsat, se pasează cu un blender şi se amestecă bine cu crema de vanilie.
Se decorează cu fructe de coacăze şi se servesc imediat sau se introduc la rece pentru circa trei ore.
Cremă de mango cu ananas
Crema de Castane cu Ciocolată și Vanilie
Cremă de zahăr ars cu dovleac din: zahar, dovleac, oua, lapte dulce pasteurizat, rom, scortisoara, unt. Ingrediente: 250 g zahăr 500 g dovleac 6 ouă 600 ml lapte dulce pasteurizat 2 linguri rom 1 linguriță scorțișoară 1 cub unt Mod de preparare: Într-o cratiță emailată, cu volumul de 3 litri, caramelizezi 150 g zahăr, […]
Pofta buna!