Crema mascarpone cu capsuni si tequila
PrinteazaCrema mascarpone cu capsuni si tequila din: mascarpone, oua, tequila, frişcă lichidă, zahăr.
Ingrediente:
- 1 cutie mascarpone 250-300 g (de preferinţă de producţie italiană)
- 3 gălbenuşuri
- 50 ml tequila
- 200 ml frişcă lichidă
- 3-4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul (în cazul în care frişca nu este îndulcită, se adaugă 1-2 linguri cu zahăr în plus). Se încorporează mascarpone amestecând bine cu o lingură de lemn.
Se bate frişca lichidă până se întăreşte şi se adaugă apoi compoziţiei de mai sus.Căpşunile, de preferinţă proaspete, se presară cu puţin zahăr şi se stropesc cu tequila, adăugându-se apoi peste crema mascarpone.
Acest desert se poate servi fie imediat, fie a doua zi, după ce a stat o noapte la frigider.
Crema mascarpone cu capsuni si tequila
Pofta buna!