pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, smantana, oua, lamaie, sare, piper, paine prajita. Ciorba radauteana este o delicioasa supa traditionala romaneasca, cunoscuta pentru savoarea sa unica. Ingrediente: 1 pui intreg (aproximativ 1,5 kg) 1 ceapa mare 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 pastarnac 1 […]
Crema de morcov
PrinteazaCrema de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si sare.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 1 ceapa
- 2 lingurite chimen pisat
- 1 legatura patrunjel
- 500 ml ulei
- 200 g crutoane din paine prajita
- sare
Mod de preparare:
Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi chimenul si mai continuaţi călirea 5 minute.
Adăugaţi 1 l apă si lăsaţi la fiert 30 de minute. Lăsaţi supa la răcit puţin, apoi strecurati-o si pasaţi legumele.
Turnaţi supa strecurată peste piureul de legume, amestecaţi şi potriviţi de sare si piper, apoi adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt.
Repartizaţi crutoanele în farfurii şi turnafi peste ele supa caldă.
Crema de morcov
Pofta buna!
linte rosie, ceapa, ardei, morcov, rosie, radacina de ghimbir, ulei, sare, sofran, chimen, turmeric, cardamom, nucsoara, usturoi. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care încetinesc absorbția carbohidraților […]