vinete, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri ulei de măsline extra virgin Sucul de la 1 lămâie 2 căței de usturoi, zdrobiți Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust […]
Cremă de morcovi cu praz
PrinteazaCremă de morcovi cu praz din: morcovi, ceapa, cartofi, ulei, praz, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 2 cepe
- 2 cartofi mari
- 50 ml ulei
- 3 fire de praz
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţii legumele, spălaţi-le, tăiaţi-le în bucăţele, mai puţin prazul, şi puneţi-le la fiert în 3 litri apă cu 1 linguriţă sare.
Prazul curăţat şi spălat tăiaţi-l în rondele subţiri şi căliţi-l în ulei, până se rumeneşte bine.
Când legumele sunt bine fierte, scurgeţi-le de apă şi treceţi-le printr-o sită. în piureul obţinut punieţi atâta apă, încât să obţineţi o cremă de consistenţa dorită.
Serviţi supa-cremă de morcov cu prazul călit presărat deasupra.
Cremă de morcovi cu praz
Pofta buna!
Pătrunjelul: Istorie, beneficii, contraindicatii si retete
Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este originar din regiunea mediteraneană și a fost cultivat pentru prima dată înainte de țările noastre. Istoria pătrunjelului: Este menționat în scrieri antice, inclusiv în cele grecești și romane. Grecii antici îl considerau un simbol al bucuriei și al sărbătorilor și îl foloseau în coroanele lor […]
Ce bine arata crema de morcovi