Cremă de morcovi cu praz

Printeaza

Cremă de morcovi cu praz din: morcovi, ceapa, cartofi, ulei, praz, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi mari
  • 50 ml ulei
  • 3 fire de praz
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţii legumele, spălaţi-le, tăiaţi-le în bucăţele, mai puţin prazul, şi puneţi-le la fiert în 3 litri apă cu 1 linguriţă sare.

Prazul curăţat şi spălat tăiaţi-l în rondele subţiri şi căliţi-l în ulei, până se rumeneşte bine.

Când legumele sunt bine fierte, scurgeţi-le de apă şi treceţi-le printr-o sită. în piureul obţi­nut punieţi atâta apă, încât să obţineţi o cremă de consistenţa dorită.

Serviţi supa-cremă de morcov cu prazul călit presărat deasupra.

Cremă de morcovi cu praz

Crema_de_morcovi_cu_praz

Pofta buna!

 

 

 

 

Pătrunjelul: Istorie, beneficii, contraindicatii si retete

Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este originar din regiunea mediteraneană și a fost cultivat pentru prima dată înainte de țările noastre. Istoria pătrunjelului: Este menționat în scrieri antice, inclusiv în cele grecești și romane. Grecii antici îl considerau un simbol al bucuriei și al sărbătorilor și îl foloseau în coroanele lor […]

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata crema de morcovi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.