Cremă de morcovi cu praz
PrinteazaO reteta savuroasa de Cremă de morcovi cu praz din: morcovi, ceapa, cartofi, ulei, praz, sare si piper.
- 1 kg morcovi
- 2 cepe
- 2 cartofi mari
- 50 ml ulei
- 3 fire de praz
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţii legumele, spălaţi-le, tăiaţi-le în bucăţele, mai puţin prazul, şi puneţi-le la fiert în 3 litri apă cu 1 linguriţă sare.
Prazul curăţat şi spălat tăiaţi-l în rondele subţiri şi căliţi-l în ulei, până se rumeneşte bine.
Când legumele sunt bine fierte, scurgeţi-le de apă şi treceţi-le printr-o sită. în piureul obţinut punieţi atâta apă, încât să obţineţi o cremă de consistenţa dorită.
Serviţi supa-cremă de morcov cu prazul călit presărat deasupra.
Cremă de morcovi cu praz
Pofta buna!
Ce bine arata crema de morcovi