Cremă de năut
PrinteazaCrema de naut din: naut, spanac sau limba mielului, praz, ierburi aromatice, usturoi, foaie de dafin, paine, frunze de patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Limba mielului este o plantă erbacee care creşte în grădini în regiunile ceva mai calde. Se folosesc frunzele care se recoltează cam la mijlocul verii şi sunt consumate numai gătite, altminteri având un gust neplăcut.
Ingrediente:
- 500 g năut fiert
- 150 g frunze de limba mielului ori de spanac
- 3 fire de praz
- 2 linguri de ierburi aromatice proaspete, tocate (cimbrişor, maghiran, oregano, rozmarin)
- 3 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 8 felii de pâine tip baghetă
- 2 linguri de frunze de pătrunjel proaspăt, tocate
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul, tăiaţi-l subţire şi rumeniţi-l într-o cratiţă cu trei linguri de ulei extravirgin de măsline. Adăugaţi năutul, foile de dafin, doi căţei de usturoi curăţaţi şi tocaţi, precum şi ierburile aromatice. Săraţi, piperaţi, turnaţi 1 I de apă fierbinte şi lăsaţi să fiarbă, cu capac, 25-30 de minute.
Adăugaţi şi frunzele de limba mielului (sau spanacul) pe care le-aţi spălat şi le-aţi curăţat. Mai fierbeţi 5 minute.
Lăsaţi preparatul să se răcească, apoi mi- xaţi-l până obţineţi o cremă. Păstraţi-vă câteva frunze de limba mielului şi câteva boabe de năut.
Frecaţi feliile de baghetă cu căţelul de usturoi rămas şi pe care l-aţi curăţat, presăraţi pe ele frunzele tocate de pătrunjel şi stropiţi-le cu un fir de ulei extravirgin de măsline, după care prăjiţi-le în cuptor 3 minute.
Turnaţi crema în farfurii adânci, ornându-le pe fiecare în parte cu frunzele de limba mielului şi cu boabele de năut păstrate. Serviţi cu câte două felii de baghetă.
Cremă de năut
Poftă bună!