Cremă de păstârnac
PrinteazaO reteta de crema de pastarnac din: pastarnac, mar, telina, morcov, ceapa, iaurt degresat, smantana, pudra din seminte de dovleac, ulei de masline si patrunjel verde.
- 300 g pastarnac
- 1 mar acrisor
- 1 telina (200 g)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 250 ml iaurt degresat natural
- 150 ml smantana
- 2 linguri pudra din seminte de dovleac
- 2 linguri ulei de masline sau de dovleac
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele sau spălaţi-le cu o perie din sârmă, radeţi-le pe răzătoarea cu ochiuri mici, puneţi-le într-un vas mai mare. Turnaţi peste ele uleiul, iaurtul amestecat cu smântână şi pudra de seminţe.
Amestecaţi bine ingredientele, repartizaţi crema în castroane şi presăraţi deasupra pătrunjel verde tocat foarte mărunt şi cubuleţe de măr, curăţat (sau nu) de coajă.
Cremă de păstârnac
Pofta buna!