Crema cu piersici si capsuni
PrinteazaCrema cu piersici si capsuni din: iaurt, oua, lapte, zahar, faina, sirop de piersici, unt, sare, gelatina, piersica, capsuni.
- 250 g iaurt
- 2 oua
- 100 ml lapte
- 2 linguri zahar
- 2 lingurite faina
- 2 linguri sirop de piersici
- 50 g unt rece
- un praf sare
- o foaie (2 g) gelatina
pentru ornat:
- o piersica
- 4 capsuni
Mod de preparare:
Se pune gelatina la înmuiat în apă rece, iar gălbenuşurile se amestecă bine cu o lingură de zahăr şi făina.
Se fierbe laptele si se toarnă fierbinte peste amestecul de gălbenuş, se amestecă şi apoi se pune pe foc.
Se lasă să fiarbă un minut si apoi se ia de pe foc. Se adaugă gelatina, se amestecă, se pune untul si iar se amestecă până ce acesta se topeşte.
Se adaugă siropul si iaurtul si se amestecă foarte bine.
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare si, când începe să se formeze spuma, se adaugă cealaltă lingură de zahăr. Se bat în continuare pentru a obţine o spumă tare.
Se adaugă spuma de albuş la amestecul cu iaurt, se omogenizează uşor si se repartizează în cupe.
Se lasă 3 ore la frigider. Se ornează cu felii de piersică si de căpşuni.
Crema cu piersici si capsuni
Pofta buna!