Castane Prăjite Perfecte din: castane, sare. Când frigul iernii își intră în drepturi, căutăm tot mai des confortul în lucrurile mici și plăcute, precum aroma bogată și căldura emanată de castanele prăjite. Această rețetă de Castane Prăjite promite să transforme serile reci în momente de neuitat, aducând în casa ta esența autentică a sărbătorilor și […]
Crema cu piure de castane si frişcă
PrinteazaCrema cu piure de castane si frişcă
Ingrediente:
- 1 kg castane comestibile
- 200 ml frişcă lichidă
- 100 g nuci
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 esenţă de rom
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Crema cu piure de castane si frişcă: Pui castanele la fiert pentru o oră şi când sunt gata, le strecori, le cureţi de coajă şi le storci puţin.
Le pasezi, apoi adaugi zahărul esenţa de rom, puţină apă şi amesteci bine.
Separat, pui nucile într-o tavă si le dai la cuptor pentru 15 minute. împărţi apoi piureul în două şi într-o parte pui nuci prăjite, iar în cealaltă scorţişoara şi le omogenizezi pe amândouă.
Baţi bine frişca şi aşezi într-un bol un strat de piure de castane cu nuci, apoi frişcă, un strat de piure cu scorţişoară şi continui până termini cu un strat de piure.
O dai la frigider pentru 30 de minute. După ce s-a răcit, o ornezi cu frişcă şi nucă prăjită dată prin zahăr pudră.
Poftă bună!
Pește la Grătar cu Garnitură de Legume de Sezon
Pește la Grătar cu Garnitură de Legume de Sezon din: fileuri de peste, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, fasole verde, morcovi, dovlecel, ardei, ierburi aromatice. Descoperă secretul unei mese echilibrate și pline de gust cu această rețetă de Pește la Grătar. Acest fel de mâncare nu doar că îmbină savoarea delicată a […]
Incoming search terms:
- piure de castane cu frisca
- crema cu piure de castane