faina de grau, cacao, praf de copt, soda de copt, sare, zahar brun, unt nesarat, oua, cafea, lapte, ciocolata neagra, smantana. Inspirată de eleganța și rafinamentul iconicului star de film Greta Garbo, această rețetă de tort cu ciocolată și cafea este un omagiu […]
Crema cu portocale si caise
PrinteazaCrema cu portocale si caise din: oua, lapte, sare, amidon, unt, suc de portocale, portocale, caise uscate, zahar, zahar vanilinat, menta, frisca, sos de menta.
Ingrediente:
- 4 gălbenuşuri
- un litru lapte dulce
- 2 g sare
- 4 linguri cu amidon alimentar
- 60 g unt
- 400 ml suc de portocale
- două portocale
- 150 g caise uscate
- 150 g zahăr tos
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- mentă
- frişcă
- sos de mentă
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă zahărul tos cu zahărul vanilinat, amidonul alimentar şi sarea.
adaugă laptele rece treptat, amestecând cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe.
toarnă amestecul într-o oală şi se fierbe la bain-marie până se îngroaşă. Intr-un bol se mixează gălbenuşurile până îşi dublează volumul şi se albesc.
Apoi se adaugă treptat jumătate din amestecul fiert, având grijă să nu se coaguleze ouăle.
pune compoziţia în oală peste restul de amestec, se fierbe cinci minute, apoi se adaugă sucul de portocală, untul şi coaja rasă de la portocale.
amestecă, se fierbe un minut, se ia de pe foc şi se toarnă în boluri în straturi, alternând cu rânduri de caise uscate hidratate.
Crema cu portocale si caise
Pofta buna!
Carnea de iepure este cunoscută pentru textura sa delicată și gustul său fin. Cele mai apreciate părți ale iepurelui sunt pulpele și fileul. Pulpele, adică picioarele din spate, sunt considerate deosebit de fragede și gustoase, având o textură bogată și o […]