Macarons cu Cremă de Caramel și Sare de Mare din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri de ou, zahar granulat, sare, coloranti alimentari, unt nesarat, smantana, dare de mare. Macarons cu cremă de caramel și sare de mare sunt o explozie de arome și texturi. Această rețetă clasică de biscuiți macaron se îmbină perfect cu […]
Crema de portocale cu frisca
PrinteazaCrema de portocale cu frisca din: galbenusuri, lapte batut sau iaurt, zahar pudra, lamaie, zahar vanilat, portocala, lichior de portocale, gelatina, frisca, fructe de sezon pentru decor.
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 200 ml lapte batut sau iaurt
- 75 g zahar pudra
- 1 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 1 portocala
- 2 linguri de lichior de portocale
- 10 g gelatina
- 200 ml frisca
- 1 portocala si/sau fructe de sezon pentru decor
Mod de preparare:
Hidratezi gelatina pentru 10 minute în 100 ml apă rece, iar după 10 minute o topeşti la bain-marie.
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat, până obţii o cremă omogenă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Adaugi iaurtul, zeama şi coaja de portocală rasă fin, zeama de lămâie şi lichiorul de portocală.
Torni în fir subţire gelatina călduţă şi amesteci delicat. Păstrezi crema în frigider.
După 15-20 de minute, scoţi vasul din frigider şi încorporezi treptat frişca bătută, omogenizând după fiecare cantitate.
Repartizezi crema în cupe de sticlă şi serveşti desertul după ce l-ai păstrat în frigider pentru cel puţin 2 ore.
Chiar înainte de servire, decorezi porţiile cu fructe proaspete.
Crema de portocale cu frisca
Pofta buna!
poate iti place si:
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză din: faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale. […]
Pofta buna!