Crema de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de crema de portocale din: oua, zahar, portocale, unt, sare, zahar vanilat si frisca.
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 2 portocale
- 50 g unt
- 1 praf de sare
- 1 plic zahăr vanilinat
- 200 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Într-un vas metalic, mixaţi ouăle, sarea, zahărul vanilinat si zahărul până când se dizolvă. Adăugaţi zeama stoarsă de la o portocală și jumătate. Fierbeţi la bain-marie ingredientele mixate, amestecând continuu cu o lingură de lemn.
Când crema s-a îngrosat, stingeţi focul si încorporaţi o lingură coajă de portocală rasă si untul. Turnaţi în cupe crema călduţă și o lăsaţi să se răcească. După răcirea completă, introduceţi cupele în frigider pentru 1 oră.
Bateţi frisca pe care, în prealabil, aţi răcit-o timp de 3 ore. Înainte de servire, decoraţi crema cu frisca bătută si felii de portocală.
Cremă de portocale
Pofta buna!