Crema pufoasa de lamaie

Printeaza

Crema pufoasa de lamaie din: lamaie, zahar, gelatina, sofran.

 

Ingrediente:Crema pufoasa de lamaie

  • 3 lămâi
  • 250 g zahăr
  • 8 foi de gelatină
  • şofran

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se fierbe zahărul în două pahare de apă, apoi se topeşte gelatina în acest sirop.

Se adaugă coa­ja rasă şi sucul de la cele trei lămâi. Se lasă să se limpezească, se colorează cu şofran sau colorant alimentar, se strecoară în cupe care se dau la rece.

Se poate orna cu felii de lămâie glazurate în zahăr ars

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Crema de lamaie

Crema simpla de lamaie

Crema simpla de lamaie din: oua, zahar, lamaie, sare. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 1/2 lămâie mare sare 2-3 foi de gelatină   Mod de preparare: Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile într-un castron mare, punem zahărul în porţii mici şi frecăm cu lingura de lemn amestecul până obţi­nem o cremă uniformă. Topim gelatina în apă […]

Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

Tort cu crema de lamaie verde

Tort cu crema de lamaie verde din: faina, zahar, oua, sare, unt, lamaie, lapte, miere, menta. Ingrediente: Pentru blat: 120 g făină 120 g zahăr 4 oua un praf sare Pentru cremă: 120 g unt 450 g zahăr pudră 2 linguriţe coajă rasă de lămâie verde o linguriţa extract de vanilie 3 linguri suc de […]

 

 

Prăjitură de lămâie cu violete zaharisite

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie din: oua, lapte, ulei, zahar, faina, amoniac, lamai, unt. Ingrediente: Pentru foi: 2 ouă 100 ml lapte 100 ml ulei 9 linguri zahăr 600 g făină o linguriţă amoniac pentru prăjituri o lingură zeamă de lămâie un praf sare Pentru cremă: 8 lămâi 200 g unt 500 g […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.