Crema rece cu bere, oua si miere
PrinteazaCrema rece cu bere, oua si miere din: ouă de nagăf (sau de prepeliţă), bere blondă, miere, pâine din făină de mei şi orz, iaurt lichid acidulat, suc de lămâie, piper roşu, sare, şofran.
- 4 ouă de nagăf (sau de prepeliţă)
- 500 ml bere blondă şi proaspătă
- 30 g miere
- 30 g pâine din făină de mei şi orz
- 150 g iaurt lichid acidulat
- 1 lingură de suc de lămâie
- praf de piper-roşu
- 1 praf de sare
- pistiluri de şofran
Mod de preparare:
Se sparg ouăle şi se separă albuşul de gălbenuş. Se bat energic gălbenuşurile împreună.
Se prăjeşte pâinea şi se sfărâmă.
Se amestecă toate ingredientele şi se ţin la foc mic până la prima tendinţă de clocot.
Se împarte crema în două boluri şi se lasă să se răcească, după care se aşază deasupra pistilurilor de şofran.
Pofta buna!