Crema cu ricotta si zmeura
PrinteazaCrema cu ricotta si zmeura din: ricotta, lamaie, zahar, zahar vanilat, smantana, piscoturi, sampanie, esenta de vanilie, zmeura, zahar tos, amidon si apa.
- 25 g ricotta
- 1/2 lamaie
- 120 g zahar
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- 250 ml smantana dulce
- cateva piscoturi
- 100 ml sampanie
- 1 fiola cu esenta de vanilie
pentru sos:
- 300 g zmeura
- 100 g zahar tos
- 1 lingura cu amidon
- 1 lingura cu apa rece
Mod de preparare:
într-un castron, mixează zahărul tos cu smântână dulce şi zahărul vanilat până ce se topeşte complet. încorporează ricotta şi aromatizează cu esenţă de vanilie şi zeama de lămâie. Lasă la rece până ce pregăteşti sosul de zmeură.
Pune pe foc zahărul cu zmeura. Când a ajuns la punctul de fiebere, adaugă amidonul dizolvat în apă. Amestecă până ce sosul capătă consistenţă.
Pregăteşte şase pahare. Pune în fiecare pahar câte 2-3 linguri din compoziţia de ricotta. Aşază Pucăţele de pişcoturi stropite cu şampanie şi din nou cremă. La final, toarnă sos de zmeură răcorit. Serveşte imediat.
Crema cu ricotta si zmeura
Pofta buna!
abia astept sa apara zmeura, desi cred ca merge cu cu zmeura congelata
Ce bine arata crema asta!