Crema de rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de crema cu: rosii, morcov, ceapa, unt, smantana, sare, piper.
- 5 kg roşii bine coapte
- 2 morcovi
- 1 ceapă potrivită
- unt şi smântână, opţional
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se taie în sferturi şi se fierb în sucul pe care îl lasă. Se trec prin sită pentru a separa pieliţele şi seminţele.
Separat, se fierb morcovii şi ceapa în apă cu puţină sare. Când totul este bine fiert, se trec şi acestea prin sită.
Piureul obţinut se amestecă cu pulpa de roşii şi se pun la fiert pentru 10 minute.
Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se serveşte, caldă sau rece, garnisită cu frunze de mentă.
Dacă se serveşte caldă, se adaugă direct în farfurie puţin unt sau smântână, după preferinţă.
Crema de rosii
Pofta buna!
cam multe rosii, o sa fac mai putina crema