Cremă şi foietaj cu salvie roşie

Printeaza

O reteta delicioasa de crema de foietaj si salvie rosie din: lapte, salvie rosie, oua, albus si coca de foietaj.

Ingrediente:Cremă şi foietaj cu salvie roşie

  • 5 dl lapte
  • 2 rămurele de salvie roşie
  • 150 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • 1 albuş
  • 150 g cocă de foietaj, gata făcută

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi salvia, mărunţiţi cinci, şase frunze, iar restul păstraţi-le întregi. Turnaţi laptele într-o cratiţă, adăugaţi frunzuliţele mărunţite şi 100 g de zahăr. Daţi în clocot, după care stingeţi focul şi lăsaţi salvia în infu­zie timp de 10 minute înainte de a o arunca.

Intr-un castron, bateţi bine patru ouă, adău­gaţi laptele, amestecaţi bine şi strecuraţi compoziţia. împărţiţi-o în patru cupe mono- porţie. Acoperiţi-le cu folie de aluminiu şi puneţi-le într-o tavă cu margini înalte. Turnaţi pe fundul tăvii puţină apă clocotită şi puneţi crema la bain-marie în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, circa 20 de minute. După aceea scoateţi cupele din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească.

Pregătiţi între timp foietajul: faceţi coca şi rulaţi-o sub forma unui cilindru cu diametrul de 4-5 cm; puneţi-o în congelator 10 minute, apoi tăiaţi-o felioare subţiri. Treceţi felioarele prin zahărul rămas şi întindeţi-le cu făcăleţul pentru a obţine discuri cu diametrul puţin mai mare decât acela al cupei. Tapetaţi tava cu hârtie de cuptor şi întindeţi pe ea discurile de cocă. Băgaţi-le în cuptorul încins în prealabil la 220°C şi coaceţi-le 5 minute.

Bateţi bine albuşul rămas şi ungeţi frunzele de salvie păstrate întregi. Treceţi-le prin zahăr şi lăsaţi-le să se usuce. Serviţi crema rece, punând deasupra cupei câte un disc de foie­taj ornat cu frunza de salvie cristalizată.

Cremă şi foietaj cu salvie roşie

Cremă şi foietaj cu salvie roşie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.