Cremă şi foietaj cu salvie roşie
PrinteazaO reteta delicioasa de crema de foietaj si salvie rosie din: lapte, salvie rosie, oua, albus si coca de foietaj.
- 5 dl lapte
- 2 rămurele de salvie roşie
- 150 g zahăr tos
- 4 ouă
- 1 albuş
- 150 g cocă de foietaj, gata făcută
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi salvia, mărunţiţi cinci, şase frunze, iar restul păstraţi-le întregi. Turnaţi laptele într-o cratiţă, adăugaţi frunzuliţele mărunţite şi 100 g de zahăr. Daţi în clocot, după care stingeţi focul şi lăsaţi salvia în infuzie timp de 10 minute înainte de a o arunca.
Intr-un castron, bateţi bine patru ouă, adăugaţi laptele, amestecaţi bine şi strecuraţi compoziţia. împărţiţi-o în patru cupe mono- porţie. Acoperiţi-le cu folie de aluminiu şi puneţi-le într-o tavă cu margini înalte. Turnaţi pe fundul tăvii puţină apă clocotită şi puneţi crema la bain-marie în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, circa 20 de minute. După aceea scoateţi cupele din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească.
Pregătiţi între timp foietajul: faceţi coca şi rulaţi-o sub forma unui cilindru cu diametrul de 4-5 cm; puneţi-o în congelator 10 minute, apoi tăiaţi-o felioare subţiri. Treceţi felioarele prin zahărul rămas şi întindeţi-le cu făcăleţul pentru a obţine discuri cu diametrul puţin mai mare decât acela al cupei. Tapetaţi tava cu hârtie de cuptor şi întindeţi pe ea discurile de cocă. Băgaţi-le în cuptorul încins în prealabil la 220°C şi coaceţi-le 5 minute.
Bateţi bine albuşul rămas şi ungeţi frunzele de salvie păstrate întregi. Treceţi-le prin zahăr şi lăsaţi-le să se usuce. Serviţi crema rece, punând deasupra cupei câte un disc de foietaj ornat cu frunza de salvie cristalizată.
Cremă şi foietaj cu salvie roşie
Poftă bună!