Cremă şi spumă de ciocolată
Printeazao reteta de crema si spuma de ciocolata din: ciocolata amara, unt, zahar pudra, oua, lapte, zahar tos, faina, coaja de lamaie, vanilie, praf de cacao amara, coaja de portocala si vafe.
- 200 g ciocolată amară
- 25 g unt
- 1 linguriţă de zahăr pudră
- 4 ouă
- 3 dl lapte
- 2 linguri de zahăr tos
- 2 linguriţe de făină
- coaja de la 1 lămâie
- 1 pliculeţ de vanilie
- 1 linguriţă de praf de cacao amară
- fâşioare de coajă de portocală, confiate
- vafe pentru ornat
Mod de preparare:
Mărunţiţi cu un cuţit ciocolata şi puneţi-o într-o crăticioară. Adăugaţi două linguri de apă şi topiţi-o în bain-marie, la foc foarte mic, amestecând des ca să obţineţi o cremă omogenă, moale. Luaţi de pe foc crăticioara, încorporaţi untul deja înmuiat şi, când s-a topit de tot, adăugaţi două gălbenuşuri şi zahărul pudră, pe rând.
Amalgamaţi perfect compoziţia. Bateţi extrem de bine două albuşuri şi încorporaţi-le şi pe acestea în crema de ciocolată, amestecând de jos în sus, ca să nu se taie. Puneţi în frigider spuma obţinută, să se întărească, timp de cel puţin 2 ore.
Pregătiţi crema. Incingeţi laptele într-o oliţă împreună cu câteva bucăţele de coajă de lămâie. într-o crăticioară, bateţi cu un tel celelalte două gălbenuşuri cu zahărul tos, apoi adăugaţi făina, trecută prin sită şi amestecată cu vanilia.
Puneţi crăticioara pe aragaz la foc mic şi adăugaţi laptele fierbinte, turnat puţin câte puţin. Lăsaţi crema să se întărească, amestecând tot timpul la foc foarte mic. Luaţi-o de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească.
Cu puţin înainte de a o servi, puneţi crema în cupe individuale şi adăugaţi în fiecare câteva linguri de spumă de ciocolată. Presăraţi deasupra cacao şi decoraţi cu fâşioare de coajă de portocală confiate şi cu vafe.
Cremă şi spumă de ciocolată
Poftă bună!