Șofranul: Istoria, Beneficiile, Contraindicatii și Rețete – Ghidul Complet. Șofranul, cunoscut pentru aroma sa distinctă și culoarea vibrantă, are o istorie bogată și fascinantă, întinzându-se pe mii de ani și traversând diverse culturi și civilizații. Istoria Șofranului: De la Origini la Utilizările Moderne: Șofranul, derivat din floarea Crocus sativus, este unul dintre cele mai vechi […]
Cremă de şofran cu biscuiţi şi ciocolată
PrinteazaCremă de şofran cu biscuiţi şi ciocolată din: branza mascarpone, ciocolata alba, zahar tos, unt, ou, faina, ciocolata neagra, cacao, sare, sofran.
- 500 g branza mascarpone
- 100 g ciocolata alba
- 150 g zahar tos
- 100 g unt
- un ou
- 145 g faina
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g cacao
- un varf de lingurita cu sare
- un sfert de lingurita cu sofran
Mod de preparare:
Untul moale se mixează împreună cu 80 g zahăr tos, sarea şi oul până rezultă o cremă pufoasă.
Se adaugă făina amestecată cu cacaoa, ciocolata neagră topită la bain-marie şi răcită.
Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie forme diferite, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc 10-12 minute la foc potrivit.
Brânza mascarpone se amestecă bine cu ciocolata albă topită amestecată cu şofran şi restul de zahăr tos.
Se ung biscuiţii cu cremă, se unesc doi câte doi şi se servesc reci cu restul de cremă.
Cremă de şofran cu biscuiţi şi ciocolată
Pofta buna!
poate iti place si:
Se amestecă într-un bol 2 ardei grași asortați tăiați cubuleţe, 250 g dovlecel dat pe răzătoarea mare, 3 ouă, 2 fire usturoi verde și 4 fire ceapă verde tăiate rondele, sare, piper, 1 legătură mărar verde tocat, 3 linguri ulei de măsline, 1 vârf de cuţit şofran înmuiat în apă 30 min. sau curcuma, 5 […]
Pofta buna!