Crema de spanac cu branza
PrinteazaCrema de spanac cu branza din: spanac, brânză de burduf, smântână, unt, ghimbir, chili verde, mălai, ceapă, praf de chili roşu, sare, roşii, apă.
- 1 kg frunze de spanac
- 250 g brânză de burduf
- 10 g smântână
- 30 g unt
- 25 g ghimbir tăiai fin
- 3 bucăţi chili verde tăiat
- 20 g mălai,
- 25 g ceapă tăiată
- 5 g praf de chili roşu
- sare după gust
- 100 g roşii tăiate fin
- 2 litri apă
Mod de preparare:
Se înlătură codiţele frunzelor de spanac, se spală bine şi se taie fin. Se adaugă apă şi sare şi se lasă zece minute la foc potrivit. Se scurge excesul de apă şi se mixează bine restul, până se obţine o cremă.
Se adaugă cuburile de brânză la această cremă şi se amestecă bine. Se adaugă mălai, puţin câte puţin, şi se amestecă, lăsându-se pe foc în,că zece minute. Intr-un vas separat, se încinge untul.
Se rumeneste ceapa şi cea mai mare parte din ghimbir. Se adaugă praful de chili roşu şi se amestecă. Se toarnă acest sos peste amestecul de brânză şi spanac.
Se amestecă bine şi se lasă pe foc încă aproximativ cinci minute. Se serveşte împreună cu ghimbirul rămas, roşiile tăiate, chili verde, smântână şi salată verde.
Pofta buna!
Imi place crema de spanac