Crema de tapioca cu ananas
PrinteazaCrema de tapioca cu ananas din: perle de tapioca, lapte, apa, sare, oua, zahar tos, capsune, ciocolata alba, ananas, scortisoara, nucsoara, cardamon, piper rosu, ghimbir, coaja de portocala.
- 125 g perle de tapioca
- 350 ml lapte dulce
- 400 ml apă
- 4 g sare
- două ouă
- 125 g zahăr tos
- 100 g căpşune
- 100 g ciocolată albă
- un ananas
- 5 g scorţişoară
- 2 g nucşoară
- 2 g cardamon
- 2 g piper roşu
- ghimbir
- coajă de portocală
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă bine cu puţin lapte şi se păstrează la rece. Intr-o oală se pun la fiert perlele de tapioca împreună cu apa şi sarea.
Când au început să devină sticloase se adaugă laptele, zahărul tos şi se continuă fierberea la foc mic până ce perlele au devenit moi.
Se toarnă laptele amestecat cu ouă, se fierbe două minute, având grijă să nu se coaguleze ouăle, se lasă să se răcească
puţin, apoi se adaugă căpşunele pasate şi ananasul tăiat cubuleţe.
Se adaugă ciocolata albă dată prin râzătoare sau tocată mărunt, se amestecă bine până se dizolvă ciocolata, apoi se toarnă în boluri.
Se lasă să se răcească, se introduc la rece 30 de minute sau se servesc imediat, presărate cu scorţişoară, nucşoară, cardamon şi piper roşu amestecate.
Crema de tapioca cu ananas
Pofta buna!