Cremă de tapioca cu stafide
PrinteazaCremă de tapioca cu stafide din: tapioca, apa, zahar tos, lapte de cocos, seminte de susan, zahar vanilinat, sare, stafide, ghimbir, scortisoara, turta dulce, menta.
- 400 ml apă
- 160 g tapioca
- 130 g zahăr tos
- 150 ml lapte de cocos
- o nucă de cocos
- 200 g seminţe de susan
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- sare
- 30 g stafide
- o jumătate de linguriţă de ghimbir ras
- scorţişoară
- turtă dulce
- mentă
Preparare:
Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei, avînd grijă să nu se ardă prea tare, apoi se lasă să se răcească.
Boabele de tapioca se pun la fiert în apa în care sa dizolvat sarea. Se fierb la foc potrivit pînă cînd se topesc şi arată ca o cremă.
Se adaugă laptele de cocos, nuca de cocos tăiată în felii subţiri, zahărul tos şi zahărul vanilinat. S
e presară stafidele, ghimbirul ras, scorţişoara măcinată după gust şi se ţine să mai fiarbă zece minute la foc mic.
Se opreşte focul, se lasă să stea cinci minute, apoi se toarnă în pahare sau în cupe pentru budincă.
Crema se lasă să se răcească total, se introduce la rece şi se lasă să stea minimum 30 de minute, acoperită cu folie alimentară.
Cremă de tapioca cu stafide
Pofta buna!