Cremă bavareză – cunoscută și sub numele de Bavarois, este un desert rafinat și elegant, perfect pentru a încheia o masă festivă sau pentru a impresiona oaspeții. Acest desert clasic din bucătăria franceză combină textura ușoară și aerată a frișcăi cu bogăția și finețea cremei de vanilie. Este un preparat sofisticat care necesită atenție și […]
Crema taraneasca cu iaurt
PrinteazaCrema taraneasca cu iaurt din: fasole alba, morcov, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare, piper, paine cu seminte, salata verde, ardei iute murat si ceapa verde.
Ingrediente:
- 200 g fasole alba
- 1 morcov mare
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 100 g iaurt simplu
- sare
- piper
- paine cu seminte
pentru decor:
- salata verde
- ardei iuti murati
- cateva fire de ceapa verde
Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat în apă rece pentru câteva ore sau de seara. O scurgi de apă, o clăteşti şl o pul la fiert până se înmoaie bine.
Schimbi apa de două-trei ori în timpul fierberii. Când este fiartă bine, o scurgi şi o pasezi, dar ai grijă să nu o faci pastă.
Cureţi morcovul, îl dai pe răzătoarea mare şi îl căleşti în uleiul de măsline până se înmoaie uşor.
Adaugi usturoiul tocat mărunt şi dai deoparte să se răcească.
Adaugi morcovul cu tot cu ulei în fasolea pasată, pul iaurtul, sare şi piper, după gust.
Amesteci şi o dai la frigider pentru o oră înainte să o serveşti. Tal pâinea felii mai groase, pul fasole, presari cu ceapă verde tocată mărunt şl decorezi cu salată verde şi ardei iuţi muraţi.
Crema taraneasca cu iaurt
Pofta buna!
Oua Umplute cu Crema de Avocado și Ton
Oua Umplute cu Crema de Avocado și Ton din: oua, avocado, suc de lamaie, ton, maioneza, usturoi, sare, piper, frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 avocado matur 1 conservă de ton în apă (aproximativ 150g) 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors 2 linguri de maioneză 1 cățel de usturoi, zdrobit […]
Asta e un fel de pasta de fasole si diferite alte legume si condimente, eu as pune si ceva picant!